Logeren als god in Frankrijk op Domaine el Faig
Logeren als god in Frankrijk op Domaine el Faig

Gastenboek 2014

Onderstaande teksten zijn letterlijk over getikt uit ons papieren gastenboek.

Door de er onder staande foto’s is de authenticiteit gewaarborgd. 

Janine Bolderheij, begenadigd kok.
Op een terrasje.
Boudewijn, begenadigd kletsmajoor.

Het was weer als vanouds!
Gezellig, lekker en werkzaam.
Het bos is weer een stuk opgeknapt.
Kortom, na 6x El Faig weet ik niets extra’s te melden.
Na een genotvolle week gaan wij morgen weer naar huis.
A bientot.

 

Vera & Arsène            10 okt. 2014                    Kolhorn

Vera, met als vierde ezeltje: Klaas.
Nico & Arsène met de bolderkar.
Vera, na Arsène komt haar kanon op 1.

Wat fijn dat ik er weer bij kon zijn! Dat had ik precies 1 jaar geleden niet kunnen vermoeden, toen ik door een val v h paard m’n rugwervel brak. Gelukkig ben ik goed hersteld en kon ik me „uitleven” in het bos in mijn rol als takkenwijf! Wat hebben we met z’n allen veel werk verzet, en als „last minute” de klimop van jullie huis (bijna) verwijderd. Volgend jaar helemaal verwijderen, Janine? En, wat hebben we genoten van de „tover” kookkunsten van Janine, en de spannende drankjes die Boudewijn serveerde. Kortom, ik kan opnieuw terugkijken naar een verrukkelijke week bij jullie! Kom graag terug met de „bosploeg”! Jammer dat ik jullie lieve/boze buurman (Joël) niet heb ontmoet, wie weet was ik dan jullie buurvrouw geworden!! (ha,ha) Zal de trouwe viervoeters Sint & Klaas ook missen bij de dagelijkse „begeleiding” naar het bos.

 

Lia                10 okt. 2014            Schagen

Lia, fijn dat ze er weer bij kon zijn.
Lia Kleibroek, Schagen. Na de zaterdagse markt van Céret.
Lia Kleibroek, Schagen. Lia!

De Week is omgevlogen. 
Wederom erg genoten van alles. 
Buffelen in het bos, lol met elkaar, de gezellige avonden aan tafel. 
Telkens verras en verwen je ons weer Janine! 
Jullie gastvrijheid is grandioos. 
Gelukkig was er zon en het zwembad.

 

Monique            10 - 10 - ’14            Alkmaar

Moniqui Tijsma,Alkmaar Monique blij.
Moniqui Tijsma, Alkmaar Monique & Frans, even lekker niks.
Monique Tijsama., Alkmaar Monique als takkenwijf in het bos.

Het was onze vierde keer op „Domaine el Faig”. Het was weer als vanouds. Mooi weer, gezellige avonden, genieten van het eten en de gastvrijheid. Aan avontuur ontbrak het deze ook keer niet. We redden ons prima. Tot de volgende keer.


Josien & Frans        10 - 10 - 2014        Geesteren

Frans Knijnenburg, Geesteren Frans, heel precies met helm en scherm.
Josien Knijnenburg-Hop, Geesteren Josien, doet haar eigen ding. Mag ook.
Frans Knijnenburg, Geesteren Josien, dan zaagmachien, dan het kanon.

[[ Karsten is hier nu zeven (7!) keer geweest en eigenlijk weet hij dus niet meer wat hij schrijven moet. Maar toch, enkel dagen na zijn vetrek kwam er een briefje binnen met de volgende tekst, die geheel zijn gevoelens voor de motorzaag tot uiting brengt. De tekst is van Roelof Hemmen en het origineel vind je hier.

 

Mijn motorzaag en ik.
Ik hou van zagen. Van bomen omzagen. Of dikke takken. Of struiken. Of desnoods haardhout, hoewel dat eigenlijk iets te fijnzinnig is. Zagen dus, maar dan wel met de kettingzaag. O nee - amateurs zeggen kettingzaag, pro’s zeggen: motorzaag."Ik word blij van zo’n monstertje, dat alles in een oogwenk kan vernietigen” Ik vind alles mooi aan een motorzaag. En ik vind het fijn om hem vast te houden. Stevig, met twee handen. Ik hou van zijn geluid, als hij gromt en jankt, en als zijn tanden zich vastbijten. Ik word blij van zo'n monstertje, dat alles in een oogwenk kan vernietigen. Niets houdt je tegen, als je een motorzaag hebt. Oei, rare associaties, natuurlijk: Mexicaanse huurmoordenaars die mensen onthoofden met een kettingzaag. De kettingzaag als bruut moordwapen. Hij speelt hoofdrollen in games, en films. En geef toe, hij is aanzienlijk spectaculairder dan een vuurwapen. En misschien is het geen toeval dat het zaagblad meestal zwaard wordt genoemd. Maar ook voor de gebruiker is het een bloedlink apparaat, dat zich makkelijk tegen je keert. Vraag het maar aan golflegende Greg Norman, die een paar weken geleden bijna zijn arm eraf zaagde. Maar daar denk ik allemaal niet aan, als ik mijn motorzaag start. Ik denk alleen maar aan die boom, die in de weg staat. "Yoga met de motorzaag. Krak, boem, daar ligt de boom”. Het mooiste is als de tanden de boom raken, en hij zaagsel spuugt, en zich door het hout vreet. Dan gaat het gebeuren, er gaat iets kapot, er gaat iets vallen. In mijn hoofd is geen plaats voor iets anders dan de boom, en de zaag. Want als ik niet oplet, dan bijt de zaag me. Of de boom valt op mijn kop. Het enige dat telt is nu. Deze boom, in dit bos. De snede is alles. Man en machine, één geheel. Yoga met de motorzaag. Krak, boem, daar ligt de boom. Ik deel mijn liefde voor de kettingzaag met veel mannen. Weinig vrouwen. Gek, want veel gevoelige zielen houden van de motorzaag: er zijn talloze motorzaag kunstenaars die prachtige dingen maken, waar ze op Harley Davidson-bijeenkomsten goede sier mee maken. Maar toch, het zijn toys for boys, en ik heb nog wel een wensenlijstje. Ik hou bijvoorbeeld ook veel van de voorhamer: een steel van een meter met een hamer van een kilo of vijf. Sloopt gegarandeerd alles. En een stootijzer. Zoiets moet je eigenlijk wel hebben. Een slijptol misschien? Maar mijn droom is een shovel. Zo’n dikke diesel van 17.000 kilo, met een laadschop. Daar kun je enorm veel grond mee verplaatsen. Tof. Van mijn schatje kreeg ik dit jaar een kettingzaag voor mijn verjaardag. Zij weet wat mannen willen. Misschien is ze al aan het sparen voor een shovel.

 

Karsten            13 - 10 - 2014        Heiloo

Karsten Hopman, Heiloo. Karsten, onze (natuurlijke) leider.
Karsten Hopman, Heiloo, waterschap, baggeren. Met de bosmaaier, bij de petanquebaan
Karsten Hopman, Heiloo, waterschap, baggeren. In het bos.

Amaai …. ,
De spreuk is „Leven als God in Frankrijk”. 
Wij hebben dit al vaak gezocht en nu hier bij Janine & Boudewijn eindelijk gevonden! 
Nieuwsgierig als we waren werd dit ’n weekje vol verrassingen 
Janine, jij verwende de innerlijke mens met het héérlijke eten. 
Boudewijn, jij wist onze grijze hersencellen steeds te boeien met je verhalen.
Dit alles steeds even netjes en verzorgd want het oog mocht ook wel iets hebben.
Dank je wel en wij wensen jullie een mooie toekomst!
Wie weet komen wij deze God nog eens opzoeken.


Magda & Benny        30 september 2014        Schulen (Herk-de-Stad)

Magda Bols & Benny Steemans Magda & Benny in Beget. Het is prachtig.
Magda Bols & Benny Steemans Benny met Klaas, goede maatjes.
Magda.

Bedankt voor de geweldige week die wij bij jullie hebben gehad. Janine wist ons iedere avond weer te verrassen met een heerlijk diner, daarvoor nogmaals onze complimenten. Ook de aankleding van de tafel, in een woord geweldig. Boudewijn, iedere dag vanaf het ontbijt tot s’ avonds laat heb je geprobeerd het ons naar de zin te maken en dat is je goed gelukt. Ook met je leuke verhalen en gesprekken was het geen moment saai. We wensen jullie een gezond en gelukkig leven toe en misschien wel tot ziens.


Bertie & Theo        30 september 2014        Schiedam

Bertie & Theo Engering Bertie & Theo, met Blanquette de Limoux.
Bertie & Theo Engering, Schiedam. Bertie, goed beveiligd.
Bertie & Theo Engering, Schiedam. In de gorges de la Fou.

Morgen naar huis, boordevol goede herinneringen. Zoals: de natuur, de stilte, een heleboel zonneschijn. Met - als toegevoegde waarde - de gastvrijheid, de aandacht van Janine en Boudewijn, de heerlijke maaltijden die Janine bereidt. Als niet-autorijder heb ik tóch dank zij jullie diverse uitstapjes kunnen maken. Én met mede gast Willy: Camprodon en Beget (heerlijke dag!). Ook paddestoelen gezocht met Janine. Eem bijzondere ervaring. En ik krijg de cantharellen - schoongeveegd en wel - nog mee naar huis! Janine en Boudewijn: dank voor een heerlijke week!


Thea                16/9/2014            Den Haag    

Thea Bouwens Groningen Thea! Thea genoot dat was duidelijk.
Thea Bouwens Groningen Feest in Céret. Zomaar een extraatje.
Thea Bouwens Groningen Alle clubs toonde hun ding. De klos club

De laatste dag van een heerlijke vakantieweek! Een week gevuld met ontspanning in de vorm van lezen en tekenen bij het zwembad. Prachtige tripjes in de omgeving, lekker kletsen in het Nederlands en heel verrukkelijk eten en drinken. Janine & Boudewijn bedankt voor jullie goede zorgen. Ik hoop dat jullie nog jaren samen van dit fantastische paradijsje mogen genieten. Groetjes en misschien tot ziens,


Willy                16 sept 2014            Tenerife

Willy Andersen, Gran Canaria. Fijn plekje, daar bij het zwembad.
Willy Andersen, Gran Canaria. Willy, lekker een week Nederlands praten.
Willy Andersen, Gran Canaria. Over de wijn, door het glas, knap hé.

We hebben genoten van de week die we bij jullie door hebben gebracht. We sliepen in een heerlijke ruimte met een fantastisch bed waarin we heerlijk van onze nachtrust hebben genoten. De absolute stilte, het zingen van de vogels ’s ochtends vroeg deed ons erg goed. Jullie service was hart verwarmend, het eten meer dan voortreffelijk en we genoten van de heerlijke wijnen. Boudewijn, je hebt ons prachtige dorpen, plekken laten zien van de omgeving, dank daarvoor. Janine jij was geweldig, kookte heerlijk en bracht een leuke variatie in de menu’s die ons werden uitgeserveerd. Dank je wel voor je warmte en liefde waarmee je je werk deed. We wensen jullie nog gezonde jaren samen, en wie weet tot ziens.


Thea en Hubert        juni 2014            Nederland, dat is wel zeker …….

Thea Boers-Seiger & Hubert Boers Hubert mét vlees, Thea liever zonder.
Thea Boers-Seiger & Hubert Boers Geheim plekje aan de Costa Brava.
Thea Boers-Seiger & Hubert Boers En het uitzicht is nog mooier.

De voorbije week was een perfekte bevestiging van en aanvulling op mijn ervaring van twee jaar geleden. Ik kijk al uit naar een mogelijk vervolg.


Wies                17/6/2014            Weerde, Zemst

Wies Somers, Lieve van Looy Wies, >geniet echt< van zijn pensioen.
Wies Somers, Vertaler Europese Unie Bij de voorzitter van de BiO wijnboeren.
Wies Somers, Lieve van Looy Blanquette de Limoux, wat anders?

Een foto- en filmwerkweek op dit bijzondere domein was een ervaring om nooit te vergeten. Een soort enkele reis paradijs, compleet met alle daarbij behorende geneugten: natuurschoon, natuurgeluiden, de heerlijkste gerechten en goddelijke wijnen, lieve dieren, lieve gastvrouw en gastheer … En nu is het aan mij om deze ervaring om te toveren tot een promotie-film. Of deze gaat kunnen tippen aan de 3D-ervaring? We gaan het keihard proberen, want iedere Medelander (Belg of Hollander) moet dit weten! Bisous!


Margriet            17-06-2014            Groenlo

Margriet Markerink, Groenlo, zangeres. Margriet met binnenpretjes.
Roy van de Geer, Vitaaltotaal. Cranio Sacraal Therapeut. Roy, haar partner.
Margriet Markerink, Groenlo, promotie filpjes en foto's Margriet met een bloeiende artisjok.

Na een zeer hartelijke ontvangst was het hier heel goed toeven. Jullie hebben ons heel erg verwend, met het lekkerste eten en andere lieve dingen, waar ik anders alleen van droom. Heerlijk zwembad, fijn bed in mijn eigen suite. De ezeltjes en honden waren mij goed gezind. Ook op de markt heb ik mij goed vermaakt. Al met al fantastisch.


Alie                17-06-2014            Neede

Alie Markerink Alie, genoot met meer dan volle teugen.
Alie Markerink, Groningen Alie, met onze drie ezeltjes.
Alie Markerink, Groenlo, moeder van de zangeres. Zo moeder, zo dochter!


Na regelmatig mail-contact was het maandag 26 mei dan zover. De aankomst in de stromende regen was wat minder, maar de verwelkoming was aller hartelijkst. Dinsdag’s waren de weersverwachtingen nog niet veel beter, dus met de nog aanwezige gasten naar het strand, waar het een stuk beter was. Terug inderdaad bij Le Boulou begon het weer te regenen. Vanaf woensdag de enige gast, maar de verzorging was er niet minder om. Veel van jullie vrienden ontmoet, die ’s avonds te gast waren. En zaterdags met zijn drieën naar de markt in Céret. En zondags helemaal geweldig, met zijn drieën naar het Fiesta des Giganten in Olot. De maaltijden waren echt bijzonder en elke dag weer wat anders. Boudewijn zocht voor deze zoetekauw de bijpassende wijnen voortreffelijk op. Allebei, Janine en Boudewijn, bedankt voor deze 9 dagen van pure verwennerij. Helaas het is alweer voorbij, maar voor jullie alle goeds.


Rudy                9 juni 2014           Boskoop

Rudy Vroomen Rudy, wat kan die man genieten.
Rudy Vroomen En hij viel met z'n neus in de boter.
Rudy Vroomen Olot (S), feest van de giganten (reuzen).

Bijzonder veel dank voor deze fantastische week!
Samen met onze vrienden Cor & Wim hebben wij het hier heel fijn gehad. We hebben veel gezien van de omgeving. Ook hebben we flinke wandeltochten gemaakt met Sint en Klaas. Het was genieten van de omgeving en van de stilte. De maaltijden waren echt een feestje! Dank je Janine, voor deze verwennerij en dank je Boudewijn voor jullie lekkere wijntjes en je geweldige gastvrijheid. Dank je Sint en Klaas. Alle goeds en goede gezondheid!


Godelieve & Peter        20 mei 2014            Kerkdriel

Godelieve van Gorkum Godelieve!
Godelieve & Peter van Gorkum Godelieve & Peter
Peter van Gorkum Peter!

Weer een heerlijke week gehad bij jullie. Heerlijk weer en veel gezien van de omgeving. Met als hoogtepunt onze wandeltocht van 8 km, die 12 km was geworden, schatten wij ….., Boudewijn stond al startklaar om ons te gaan zoeken. De honden, vooral Sint, hadden het helemaal gehad en waren bekaf. Het eten van Janine was weer genieten! Deze keer kwam ze aan ons verzoek tegemoet om geen vlees te serveren. Ook dat kan ze super! Onze complimenten. Al met al een heerlijke tijd om lang van na te genieten. Onze dank.


Corrie en Wim        20 - 5 - 2014            Kerkdriel

Corrie de Gier Corrie!
Wim Ropars Wim worstelt met een oester.
Wim met Mireille & Pomponette.
Version imprimableVersion imprimable | Plan du site
© Janine en Boudewijn Bolderheij